
 
 
 
 
LSO REPORT 
 
GARELOCHHEAD BOWLING CLUB, FEORLIN WAY, GARELOCHHEAD, G84 0DG 
(REPORT BY RAYMOND PARK) 
 

This is an application to amend the club’s children and young persons’ details in terms of 
times which do go beyond the Board’s policy. The Club representatives consider this 

variation will enhance their being recognised as a family orientated club and also encourage 
more junior membership which is very important in their aim of promoting lawn bowls. The 
applicants ask the Board to consider their application favourably whilst they acknowledge 
steps out with the current Policy. 
 
Operating Plan 
 
Question 6(a) Children and Young Persons 
 
(6b) Terms 
 
Current; all children under 18 years to be accompanied by a responsible adult. 
 
Proposed; children/young persons will be allowed controlled access as advised in question 

6d. 
 
(6c) Ages 

 
Current; all children under 18 years of age 

 
Proposed; all children/young persons under 18 years of age 

 
6(d) Times 
 
 
Current; from opening time until 2100 hrs, 7 days a week, or if attending a private function 

with parent or guardian for the duration of the function. 
 
Junior members over 14 years may be unaccompanied until 2100 hrs. 
 
Proposed; from opening time until 2100/2300 hours (but see * for times of access/ controls 

for the lounge bar/all areas of the club), 7 days a week, or if attending a private function with 
parent or guardian, for the duration of the function. 
 
*all children under 14 years of age not allowed in the lounge bar beyond 2100 hours and must 
be accompanied by a responsible adult at all times in all parts of the club 
 
*junior members aged 14 years and over may be unaccompanied  in the lounge bar until 2300 
hours and unaccompanied at all times in all other parts of the club. 
 
*member guests aged 14 years and over allowed in the lounge bar until 2300 hours providing 
accompanied by a responsible adult. 
 
 



Board policy General Principles; The Board wishes to encourage family friendly licensed 

premises where there is an environment where families can socialise safely together….. 
 
The Board are asked to consider a request for a child, being an unaccompanied junior member 
and/or an accompanied member guest, both 14 years and over, to be in the lounge with a bar 
counter until 23:00 with no requirement to be there for the purposes outlined in the policy that 
is;. 
 
“Children under the age of 16 must be excluded from any room where there is a bar counter 
after 10pm except during private functions, for the purpose of viewing live entertainment, or 
where the child is in the room for the purpose of taking a meal” 
 
“…..The Board will require that whilst in any room with a bar counter all children must be in 
the company of, or supervised by, an appropriate responsible adult……” 
 
 
In summary, currently 9pm, seeking 11pm, Board policy 10pm when accompanied and 
for a specific purpose 
 
6(e) Parts 
 
Current; all parts of club which includes lounge bar and locker/function hall. 

Proposed; no change to above. 
 
EHO 

No issues 
 


